Mini forma Menu

28 prosinca, 2022

Varilux progresivne naočale

Sloboda vida bez mučenja i ograničavajućih smetnji naš je izbor. Nema razloga da se patimo kada nam vid postaje mutan ili udaljavamo mobitel sve više i više kako bismo vidjeli dobro?

S godinama se naše oči mijenjaju, posebno nakon cjelodnevnog gledanja u razne ekrane, zbog čega naše oči sve teže fokusiraju predmete koji se nalaze nadohvat ruke.

To nije dobrodošla pojava pogotovo za osobe koje nikada do sada nisu imale problema s vidom i mogu nas iznenaditi, ali je prirodna i s njom se susreće većina populacije već nakon 40-te godine. Zove se prezbiopija i ne treba zabrinjavati, jer postoji rješenje, samo ga treba potražiti čim prije, jer naprezanje očiju može dovesti do drugih neželjenih zdravstvenih komplikacija! Kako biste saznali više pročitajte našu objavu o prezbiopiji.

 

Varilux rješenje za prezbiopiju

 

Kako cijeli organizam stari, tako i očna leća gubi elastičnost i sposobnost izoštravanja predmeta na blizinu.
Taj je prirodan proces starenja oka događa se gotovo svima iza 40-te godine života. Oko gubi na fleksibilnosti zbog čega teže fokusira objekte. Kako očna leća gubi elastičnost tj. sposobnost da fokusira predmete, ruke postaju “prekratke” i neizbježna je pomoć naočala.
Jedno od rješenja za presbiope su progresivne naočalne leće koje se izrađuju individualno za svakoga klijenta.

 

Varilux progresivne naočale su cjelovito rješenje za prezbiopiju

Varilux progresivne leće su optimalno rješenje za problem s prezbiopijom. Iste leće dizajnirane su kako bi vratile jasan i točan vid na svim udaljenostima, bez stalnog mijenjanja naočala. Gornji dio leće služi za gledanje na daljinu, centralni dio služi za vid na srednjoj udaljenosti i donji dio za vid na blizu.

Progresivna leća je naočalna leća s tri žarišta, što znači da u sebi sadrži tri zone gledanja: blizinu, srednju udaljenost i daljinu, kroz koje gotovo neprimjetno prelazite.

 

Varilux progresivne naočale

 

Dolaze u više dizajna i svakako je potrebno da se konzultirate s našim osobljem kako bismo ovisno o Vašim potrebama, te Vašoj dioptriji ponudili pravo rješenje za Vas.

Najvažnija karakteristika im je da se na njih oči brzo prilagode, a kada im dodate i Transitions tehnologiju, osjetit ćete potpunu slobodu u pokretu i oštar vid na svim udaljenostima i svim svjetlosnim uvjetima, u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

 

Varilux progresiv

Prednosti Varilux progresivne leće

Široka vidna polja
Za uživanje u svom okruženju

Stabilnost vida u pokretu
Za bržu prilagodbu s manje izobličenja slike

Jasan i oštar vid svakog detalja
Na svim udaljenostima, za bilo koju aktivnost

Udobnost i prirodnost vida
Besprijekorni prijelazi od blizine prema daljini i između

__________

Povezane objave: Što je presbyopia?

__________

Varilux progresivne leće

 

Činjenice:

  • Upotreba mobitela promijenila je udaljenost čitanja.
  • Nova prosječna udaljenost za čitanje je 33.8 cm u odnosu na prijašnjih 40 cm kada smo više čitali knjige i novine umjesto pametne telefone.
  • U Europi se 30 milijuna osoba u 40-tima bori s vidom na blizinu, a tek 1 od 3 osobe je potražila rješenje kod stručnjaka za vid.

Obratite nam se s povjerenjem i prepustite se u naše ruke kako biste uživali u životu bez ograničenja.

Dođi i vidi!

Sunčane naočale

ZA NJU I NJEGA
Copyright © 2024 Sva prava pridržana - Optika - Poliklinika Optotip Sisak Politika privatnosti