Mini forma Menu

24 listopada, 2023

Nova generacija leća - dizajnirana za suvremeni način života

Suvremeni način života nagnao nas je na drugačije navike i ponašanje. Broj ljudi koji svakodnevno koristi digitalne uređaje, bilo mobitele, tablete ili računala, svakom sekundom je u porastu. Satima gledamo u njih, nedovoljno trepćemo, prilagođavamo vid različitim udaljenostima te neprekidno pomičemo granice fokusiranja. Na taj način, naše oči umaraju se brže nego inače i suočavaju se s velikom količinom napetosti.

Eyezen leće

Zato je osmišljena nova generacija leća - Eyezen leće. One su savršen i sve češći izbor jer su u potpunosti dizajnirane za potrebe suvremenog načina života. Eyezen leće su optimizirane jednojakosne leće koje pomažu očima da se lakše nose sa zamorom i napetošću u svakodnevnici. Savršeno su trajno rješenje za sve ametrope, ali i za mlade prezbiope kojima omogućuju prirodan položaj tijela prilikom korištenja pametnih uređaja.

Tehnološke uređaje koristimo na sve bližoj udaljenosti, tako da svoje mobilne uređaje gledamo na udaljenosti od 33 cm u prosjeku, tablete na udaljenosti od 39 cm u prosjeku, dok knjige čitamo na prosječnoj udaljenosti 40 cm. Laptopi su nam udaljeni na prosječnoj udaljenosti od 63cm, dok na stolna računala gledamo na udaljenosti od skoro 2m. Ovakvi podaci ukazuju na nove navike uz nove tehnologije koje uvelike utječu na naše oči koje se suočavaju s velikim izazovima.

Prikaz na kojoj udaljenosti gledamo uređaje u suvremenom svijetu.

Koje su prednosti Eyezen leća?

1. Lakše čitanje uz poboljšan fokus kod sitnijih elemenata i znakova
2. Napredni filter kojim filtrira plavo-ljubičasto svjetlo
3. Optimizacija za digitalne uređaje uz pomoć dizajna s 2 točke optimizacije
4. Bolja oštrina vida u svim smjerovima gledanja
5. Smanjen zamor oka kojim se sprječavaju i smanjuju simptomi umora oka

 

Pronađite najbližu Optiku Optotip kako bi vas naše stručno osoblje savjetovalo pri odabiru optimalnih Eyezen leća za vas. Naš optičar će vam ponuditi više vrsti ovih jednojakosnih leća te će izabrati najbolje za vas, ovisno o vašim potrebama. Javite nam se.

Djevojka s dioptrijskim naočalama gleda u daljinu.

Ukoliko tražite više od jednostavne korekcije, tada su Eyezen Start najbolji izbor leće jer su dizajnirane za opuštanje i zaštitu vaših očiju, a namijenjene su za osobe starije od 12 godina.
Eyezen Boost su leće dizajnirane za osobe koje nose jednojakosne leće te imaju izraženih problema s umorom očiju. Uvelike smanjuju naprezanje očiju te olakšavaju fokusiranje za lakšu čitljivost sitnog teksta.

Interview leće

Prirodna je pojava da nakon 40te godine ne vidimo više jasno na blizinu, pa je potrebna pomoć naočala za gledanje na blizu, uglavnom za čitanje. Takve naočale korigiraju vid na blizinu. Ukoliko radite posao koji zahtjeva više udaljenosti na blizinu tada nastaje problem na srednjim udaljenostima, u kojima obavljamo većinu svakodnevnih aktivnosti, poput kuhanja, kupovine ili kave s prijateljima.

Za takve situacije najbolje rješenje su Interview leće uz pomoć kojih se jasno vide bliski predmeti, ali i oni na većoj udaljenosti. Zato su ove leće najčešći izbor za osobe koji žele vidjeti na blizinu, primjerice za čitanje ili rad na računalu, ali i dalje od toga. Ovisno o dioptriji i vrsti, ove naočalne leće pružaju oštar vid od 35cm do 1m ili čak do 2m udaljenosti, dok naočale za čitanje pružaju oštar vid do maksimalno 50cm udaljenosti.

Djevojka teško gleda u laptop s mutnim pogledom i naočala iznad očiju.

Koje su prednosti Interview leća:

1. Široko vidno polje za rad na blizu i za srednju udaljenost
2. Omogućuje prirodan položaj tijela prilikom gledanja na blizu i srednjoj udaljenosti
3. Mladenački izgled i prirodan način nošenja naočala
4. Iznimno brza i jednostavna prilagodba
5. Nema potrebe za stalnim skidanjem naočala

Interview leće se preporučaju svima koji radno vrijeme provode na računalu, nosiocima jednojakosnih leća za blizinu s potrebom za korekcijom na srednjoj udaljenosti te mladim prezbiopima.

Ne dopustite da vaše oči trpe – izaberite leće koje su prilagođene današnjem modernom svijetu. Ne zaboravite kako vaše oči nisu stvorene za konstantno izlaganje ekranima jer vid vrlo brzo slabi što nerijetko dovodi do glavobolja, napetosti u očima, zamagljenog vida, bolova u vratu i slično. Obavljajte redovito i preglede, a na linku pročitajte 5 razloga za redovit pregled očiju.
Naravno, ukoliko se suočavate s navedenim problemima, obratite se s povjerenjem našem osoblju u Optici Optotip kako bismo obavili pregled te odabirom odgovarajućih leća smanjili te simptome.
Vaše oči će vam biti zahvalne. Zamijenite standardne jednojakosne leće s Eyezen lećama kako biste opustili svoje oči, zaštitili svoj vid i bezbrižnije uživali u svakodnevnim situacijama.

Zakažite svoj termin, čekamo vas u Optotipu.

 

Sunčane naočale

ZA NJU I NJEGA
Copyright © 2024 Sva prava pridržana - Optika - Poliklinika Optotip Sisak Politika privatnosti